GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Itt választ találhatsz felmerült kérdéseidre

A mediáció ára attól függ, hogy milyen hosszú a mediációs folyamat, tehát hány ülésre van szükség ahhoz, hogy megszülessen a megegyezés, és hogy egy-egy mediációs ülés hány óra időtartamú.Ezt kell felszorozni a mediációs óradíjjal, amely összege bruttó 12 000 Ft, egyéni konzultáció esetében pedig bruttó 10 000 Ft. (Az óradíjat irányárnak tekintem azért, mert ha valakinek égető szüksége lenne mediációra vagy konzultációra, de tényleg nem tudná megfizetni az átlagos piaci árát, akkor se legyen megfosztva a lehetőségtől. Ha ebben a cipőben jár, kérem, hogy legyen kedves előre jelezni ennek tényét.)

A szükséges mediációs ülések száma és az ülések hossza függ a konfliktushelyzet bonyolultságától és a felek hozzáállásától. Egy mediációs ülés hossza a helyzettől függően körülbelül 2 óra időtartamú, és nagy átlagban 3-5 mediációs ülésre van szükség az egyezségre jutáshoz, de elég lehet 1 is, és szükséges lehet akár 10 is.  Ez minden esetben azon múlik, hogy a résztvevők mennyire hajlandóak a közös célra, a problémájuk megoldására koncentrálni.

A szükséges mediációs ülések száma függ a konfliktushelyzet bonyolultságától és a felek hozzáállásától.Nagy átlagban 3-5 mediációs ülésre van szükség az egyezségre jutáshoz, de elég lehet 1 is, és szükséges lehet akár 10 is. Ez minden esetben azon múlik, hogy a résztvevők mennyire hajlandóak a közös célra, a problémájuk megoldására koncentrálni.

A mediációs  ülések hossza függ a konfliktushelyzet bonyolultságától és a felek hozzáállásától. Egy
mediációs ülés hossza a helyzettől függően átlagosan körülbelül 2 óra időtartamú.  Ez minden esetben azon múlik, hogy a résztvevők mennyire hajlandóak a közös célra, a problémájuk megoldására koncentrálni.

A mediáció nem terápia, más a fókusza. A terápia arra fókuszál, hogy a nem jól működő lélektani folyamatokat térképezze fel, és ennek segítségével érjen el viselkedésbeli változást. A párkapcsolati mediáció fókusza azon van, hogy a megfelelő kommunikáció elősegítésével segítsen a párok konfliktusait a lehető legrövidebb időn belül megoldani. A mediáció során az egymás igényeinek és szükségleteinek a meghallgatása és a közös megoldás megszületése hoz pozitív változást a párok egymáshoz való viszonyában.

Időpontot egyeztetni az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Varga Eleonóra
Tel.: 0630 99 99 530
e-mail: eleonora.varga@bekitomediacio.hu
Helyszín: Gárdony

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató